Results 1 to 9 of 9

Thread: Spørsmål om strømaggregat!

  1. #1
    Sandblaster Blesvik's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Норвегия
    Posts
    4,218

    Default Spørsmål om strømaggregat!

    Har ett 2kW aggregat som gir 250-260 volt.
    Det er av samme type som "Norgesaggregat" m.fl.
    Dette er nytt og jeg har også fått ett nytt på garantien men fikk altså beholde det med feil volt.
    Har også liggende deler til denne typen, men hva kan være galt når volten er for høy?
    Hva må jeg bytte?
    Pål Blesvik
    46943034

  2. #2
    Sandblaster Blesvik's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Норвегия
    Posts
    4,218

    Default

    bump!
    Pål Blesvik
    46943034

  3. #3
    Standard
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Bergen
    Posts
    200

    Default

    Har såvidt vært borti noe lignende for lenge siden. For høy spenning og høy Hz.. Løsningen var og senke turtallet på motoren til vi fik ca 230v og 50-60Hz.. Prøve og skru ned maks turtallet på motoren?
    "I UNDERSTAND THE JEEP THING, THATS WHY I DRIVE A TOYOTA"

  4. #4
    Sandblaster Blesvik's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Норвегия
    Posts
    4,218

    Default

    Har prøvd det, men det ble ingen endring på volten..
    Pål Blesvik
    46943034

  5. #5
    Modified
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Gjøvik
    Posts
    443

    Default

    har du målt volten mens du belaster det da? kan tenkes det synker ned til normalt nivå da, men husk at 230+-10% er 207-253v så er det mellom der er det ikke værre enn mye husinnstallasjoner

  6. #6
    Promodified
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Tvedestrand
    Posts
    1,189

    Default

    Hei Pål, mitt gamle aggregat ligger på rundt 250 volt uten belastning, men synker raskt til rundt 220 ved belastning. Prøv å mål både uten, og med middels belastning, se hva det blir da.
    Toresailor
    Team BB Offroad
    Modified 2011
    NMK Arendal Offroad og Arendal Offroad Klubb
    http://www.knutsvikmyraoffroad.com

  7. #7
    Sandblaster Blesvik's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Норвегия
    Posts
    4,218

    Default

    Jeg oppdaget at det var noe galt når alle lysene i bussen blinket og Micro'n ikke varmet og lot seg heller ikke stoppe uten å trekke ut kontakten.
    Så det er definitivt noe galt..
    Har hatt 3 tilsvarende aggregater før og de har ligget på 230v hele tiden.
    Pål Blesvik
    46943034

  8. #8
    Jævla treg bilbygger Ove's Avatar
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    2,698

    Default

    Har du målt frekvensen på aggregatet ?

    Det er vanligvis en frekvensomformer her , mulig den kan være noe galt med .
    .




    Prosjektkommentar fra en småmisunnelig SJ-garasje .......
    Quote Originally Posted by Tommy View Post
    Det er vel ikke like motiverende å jobbe for å få ferdig verdens første Sørlandsskuffe med V8....

  9. #9

    Default

    tror også det kan være noe med frekvensomformeren,

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •