PDA

View Full Version : Konvertere 12 volt til 220 volt



Henning
03-26-2007, 08:09
Hvor får jeg kjøpt en RIMELIG dings som konverterer 12v til 220v

Tommy
03-26-2007, 08:34
Hvor mange Watt... og hva skal du drive.. både Biltema og Clas Ohlson har billige invertere

Henning
03-26-2007, 09:15
Fan kor vanskeli du spør Thefinger Sånn at man kan drive PC og eller PS2:) e

Tommy
03-26-2007, 09:25
Da trenger du en med ren Sinus.... dyre greier, du må vel også drive en Tv, tipper at du bør opp på minst 800W...

http://www.batterishop.no/product_info.php?cPath=1344_1345&products_id=5619

Jan
03-26-2007, 09:26
Biltema har en på 300W/220v. 500,-Bruker en sånn jeg. Fornøyd med den.

Tommy
03-26-2007, 09:41
Biltema har en på 300W/220v. 500,-Bruker en sånn jeg. Fornøyd med den.

Jeg bruker også en slik,den er akkuratt stor nok til å drive PCen... men er ikke ren sinus og kan skade elektronisk utstyr..

Ove
03-26-2007, 10:41
..... men er ikke ren sinus ....

Og det klarer nettleverandøren vår ??? crossboned

Tror nok at det som kommer ut av Biltema-konverteren er like rent som nettleveransen . Thefinger

Tommy
03-26-2007, 10:44
Her er jo du spesialist Ove, men har alltid hørt at man bør ha ren sinus på elektronisk utstyr, at f.eks at billige agregater er dårlige løsninger for å drive elektronisk ustsyr... stemmer ikke dette??

Henning
03-26-2007, 11:15
Så det holder med biltema inverter for å kjøre bærbar PC? tv er 12volt så den trenger ingen dings.

Ove
03-26-2007, 13:15
Her er jo du spesialist Ove, men har alltid hørt at man bør ha ren sinus på elektronisk utstyr, at f.eks at billige agregater er dårlige løsninger for å drive elektronisk ustsyr... stemmer ikke dette??

Se på den lille trafoen som følger med laptop'en din , hvor gode filtre finnes i de ?

Fra 12v til 230v , for å bruke på PC'en :
1. Forholdsvis stabil spenning uten ripler på 12v , da ladekrets og batteri sørger for dette.(ser bort fra startøyeblikket på motor)
2. Filter i konverter 12-230V
3. Filter i orginal trafo på laptop,en(eller stasjonær PC for de som har plass til det).
4. Er det laptop som er brukt, har du også et filter på HK i laptop'en.

Jeg hadde ihvertfall ikke vært redd for å bruke en slik konverter på utstyret i bilen, dagens transportable elutstyr tåler noe spenningsvariasjon og ripler .

Men når det er sagt , ville ha en egen for skjerm .
Vi har jo smertelig erfart hvor mye en skjerm kan trekke , spesielt i oppstarten.

Det med billige aggregater er jeg enig, har målt fra 170v til 250v under drift ....

Chevysub
03-26-2007, 14:14
Da trenger du en med ren Sinus.... dyre greier, du må vel også drive en Tv, tipper at du bør opp på minst 800W...

http://www.batterishop.no/product_info.php?cPath=1344_1345&products_id=5619

Det er ikke riktig.

Jeg har en på 300, eller 350w.

Den driver fint PS2, pc og en liten fargetv med video i bilen.

Brukte den til å drive en 29" tv og parabolanlegg også en gang.

Denne er kjøpt på clasern og kosta ca 990 den gang. De er mye billigere nå vet jeg.

Tommy
03-26-2007, 15:12
Den 300Watteren som er på Biltema sliter med bare laptoppen 17" Tv er bare å glemme.... men de har vel billige større også

Chevysub
03-26-2007, 15:19
Det er nok fordi dem skryter på seg watt det. 300 er vel peak/topper den tåler. 150 er vel et reelt tall?

Selv om en tv ikke trekker normalt mer enn ca 180 watt, stor tv, så trekker den mye når den tenner/startes.

http://www.clasohlson.no/Product/Product.aspx?id=7902798

Chevysub
03-26-2007, 15:20
http://www.clasohlson.no/Product/Category.aspx?id=251608&_path=251882;251433;251435;251608

Tommy
03-26-2007, 15:40
Er det noe jeg kan sette mellom mitt agregat og forbruker... dette er på ingen måte noe superbillig agragat, men alikavell i den rimelige sjangeren...
Skal drive flatskjerm, PS2, PC, osv...

Chevysub
03-26-2007, 15:45
Er det ikke 220 på aggregatet ditt da ? Pleier jo å være greit med futt i de, selv de minste har jo 600-900watt veit jeg

Tommy
03-26-2007, 16:12
Jada... mitt er på 2300W, men er redd strømpeaker vil ødelegge utstyr...

massey
03-26-2007, 18:33
Et overspenningsværn for tele/datautstyr burde vel funke. Skal ta bort "spiker" det.

Ove
03-26-2007, 21:02
Et overspenningsværn for tele/datautstyr burde vel funke. Skal ta bort "spiker" det.

Disse er dessverre som regel engangsbruk , dvs har de trigget en gang for overspenning er de moden for utskifting.
En UPS hadde vært tingen, men koster dessverre litt ....

massey
03-26-2007, 21:34
Disse er dessverre som regel engangsbruk , dvs har de trigget en gang for overspenning er de moden for utskifting.
En UPS hadde vært tingen, men koster dessverre litt ....

Njaaa....kommer akkurat an på om det er snakk om en liten topp, eller et lynnedslag det. Og hvor mye penger du legger i værnet. Men hvis ikke er noe jording er det stor fare for at værnet kun holder en gang, ved kraftig overspenning.

Henning
07-10-2007, 11:15
Bumpetibump.. prøvde den biltema konverteren på 300w i går... den klarer ikke å drive playstation... noen som har en konverter som faktisk klarer dette?

knixen
07-10-2007, 11:35
Elkjøp har... ihvertfall i Tromsø

Henning
07-10-2007, 11:38
Knut vet du sekkert at den kan drive PS? vet du kor mange watt dein e på?

Coltaine
07-11-2007, 14:45
Knut vet du sekkert at den kan drive PS? vet du kor mange watt dein e på?

Kjøp 12V adapter til PS2? Vet at slim edition kan kjøre på 12V iallefall.

Chevysub
07-11-2007, 15:13
Heter jo vekselretter/inverter :)

Både Biltema sin og clasern sine funker greit. Har begge typene selv.

Den fra clasern driver fint en 28" og parabolanlegg (den på 300w, maks) Det har jeg prøvd. Driver fint en TV og PS2 i bil samt laptop etc. Det er jo bare å sjekke forbruket på det du skal koble til.


Noen vekselrettere er ikke så glad i døgndrift, men noen timer går fint. Har selv brukt min i ca 5 timer uten noen som helst symptomer.

skal du ha "1 million watt" kjøp et agregat :)

Henning
07-11-2007, 15:56
Trenger ikke en mill watt.. men den biltema dingsen på 300ew klarte altså ikke å drive psen.. :confused:

Chevysub
07-11-2007, 16:08
Er det en stasjonær pc det da ? dem har jo gjerne powere på 500-600watt.

Men på Finn er det flere firmaer som selger vekselrettere, helt opp til 10.000watt. Dem koster spenn selvfølgelig. Men dem har på 1000w også. Kikka på det her om dagen. Ligger på torget der. Søk etter inverter.

Chevysub
07-11-2007, 16:12
PS:

Bare husk at hvis du kobler invertere til sigarett tenner uttaket så må du regne med mye lavere futt fra inverteren.

Kobler du den rett på batteriet, eller til feitere kabel vil du klare å doble watten ut fra inverteren.

Jeg har som sagt drevet en liten tv/video + ps2 i bil med min, ingen problemer. Men når den var koblet via sig uttaket begynte den å ule etter strøm med en gang.

Chevysub
07-11-2007, 16:38
PS igjen :)

sjekka PS´2 nå, den trekker 50watt. Selv den usleste inverter burde klare det

Jan
07-11-2007, 21:52
Min PC fungerer fint på Biltema inverteren.

Henning
07-11-2007, 23:20
Da blir det å legge opp ny kabel i bilen :) en feit jævel Thefinger

Chevysub
07-11-2007, 23:25
Du får gi en hint hvis det hjalp med tykkere kabel.

Jeg vet at for å få maks ut av inverterten så må den få nok strøm inn. Det gjør den ikke av et sig.uttak.

Med mindre man har lagt opp feit kabel og en 30ah sikring selv da :)

Chevysub
07-14-2007, 20:15
Husk at man må lese i bruksanvisninga ang oppstart, ellers fyrer ikke tv´n.

Testa min i dag og funker helt greit.

Chevy-Sheriff
07-14-2007, 20:45
Jeg har en 800W omformer i van.

Kopla en gammel 20" fargeTV, DVD og videospiller på den uten problem.

Chevysub
07-14-2007, 21:18
Den andre inverteren min fyra fint en 28" og parabolanlegg med dekoder. Men dobbelt kjøleskap orka den ikke :) Var nok litt for mye :)

Chevy-Sheriff
07-14-2007, 21:30
Men dobbelt kjøleskap orka den ikke...

hehehe ...hva med oppvaskmaskin, støvsuger og sveiseapperat.....Thefinger

Øystein
07-14-2007, 21:34
Mener å ha sett et innlegg av Ural-mannen, det han skrev at han kunne "da på en sveis ute i skogen" fra chevy'n sin. :confused:

Chevysub
07-14-2007, 21:35
En super røten støvsuger kan kanskje gå, hvis den er liten nok :)

Den tv´n i bilen trekker 55w, maks. Pc lader trekker maks 44, og ps2 trekker 50. Har fremdeles plenty igjen :)

Har jo brukt dette før så jeg vet det funker:)