PDA

View Full Version : Spørsmål om strømaggregat!



Blesvik
08-21-2009, 17:23
Har ett 2kW aggregat som gir 250-260 volt.
Det er av samme type som "Norgesaggregat" m.fl.
Dette er nytt og jeg har også fått ett nytt på garantien men fikk altså beholde det med feil volt.
Har også liggende deler til denne typen, men hva kan være galt når volten er for høy?
Hva må jeg bytte?

Blesvik
08-22-2009, 09:09
bump!:smile:

Gi Gass
08-22-2009, 09:45
Har såvidt vært borti noe lignende for lenge siden. For høy spenning og høy Hz.. Løsningen var og senke turtallet på motoren til vi fik ca 230v og 50-60Hz.. Prøve og skru ned maks turtallet på motoren?

Blesvik
08-22-2009, 11:04
Har prøvd det, men det ble ingen endring på volten..

knut e
08-22-2009, 11:48
har du målt volten mens du belaster det da? kan tenkes det synker ned til normalt nivå da, men husk at 230+-10% er 207-253v så er det mellom der er det ikke værre enn mye husinnstallasjoner

toresailor
08-22-2009, 12:00
Hei Pål, mitt gamle aggregat ligger på rundt 250 volt uten belastning, men synker raskt til rundt 220 ved belastning. Prøv å mål både uten, og med middels belastning, se hva det blir da.

Blesvik
08-22-2009, 12:23
Jeg oppdaget at det var noe galt når alle lysene i bussen blinket og Micro'n ikke varmet og lot seg heller ikke stoppe uten å trekke ut kontakten.
Så det er definitivt noe galt..
Har hatt 3 tilsvarende aggregater før og de har ligget på 230v hele tiden.

Ove
08-22-2009, 13:32
Har du målt frekvensen på aggregatet ?

Det er vanligvis en frekvensomformer her , mulig den kan være noe galt med .

tectyl
03-09-2010, 21:27
tror også det kan være noe med frekvensomformeren,