PDA

View Full Version : Noen erfaringer med feil på Esab Caddycut plasmabrenner ??



Ove
12-09-2009, 22:06
Sliter med en slik sak :(

Har fått låne en slik for å brenne ut endel til nybygget , men no function !

Maskinen starter tilsynelatende greit , det er nok luft (9,5 - 7,5 bar) , bryter på grepet trigger , jordforbindelsen fra arb.emnet og til tilkobl.punktet på maskinen er OK !

Varsellampene som skal lyse grønt indikerer også alt OK , varsellampe for høy temp er slukket .

Den vil rett og slett ikke tenne .......

Noen som har noe tips til meg her ?

Thingsbæk
12-09-2009, 22:49
Sjekk dysa og elektroden inne i dysa.
Må bytte ofte på min, spes vist bruker for mye strøm :pissed:

Ove
12-10-2009, 01:06
Aha , prøves .

Dyse og elektrode ser grei ut ... men jeg vet ikke hvordan de egentlig skal se ut .:eyemouth:

Hvis dyse og elektrode er defekt/dårlig , er det ikke noe som helst gnistning der engang ?

Thingsbæk
12-10-2009, 18:14
Er heilt dødt når dyse/elektrode er dårlig. Er ikkje alltid lett å se.
E pleier bare å bytte når den ikkje vil tenne. Thefinger

Ove
12-10-2009, 21:28
Hehe , eliminasjonsmetoden .....

Prøvde med ny elektrode og dyse , men like galt .

Åpnet maskinen , og der fant jeg feilen .
Kabel fra trafo - via print - var brendt av !
Var også brendt på printet , så litt lodding måtte utføres ....

48828


Utrolig at Esab bruker dårlige alu-sko i et slikt apparat .
Byttet ut nå med en ordentlig sko i stål.


48829



Huskelapp til meg selv - bruk en linjal/rettholdt neste gang .
Er blitt for gammel og skjelven på hånden for slik frihåndskutting .


48830


.