PDA

View Full Version : oppusing av pajan min



martin
05-30-2007, 19:16
Etter og ha vurdert og selge bilen en stund har jeg kommet på bedre tanker og bestemt meg for å beholde pajan(fått nytt mot etter å gått lei er vel det riktigecrossboned) da skal jeg bruke sommeren på og gi pajan en etter lengta oppussingcrossboned.Det blir vel ett motor bytte, få pussa bort litt rust her og der ,heldigvis ikke så mye på dencrossboned.Da blir den vel lakka om til den meget spesielle fargen sort!,må vel få meg et par nye pirate merker av Tommy da,kan jo ikke kjøre uten!!roofrack har jeg skaffa meg så den må modifiseres litt med noen lykter og div.+++.
Håper også på og få heva litt med sjakler og torsjo og da må vel jeg ha 33 tommere vist det passer?. Så får vi se om jeg får noen gode ideer etter hvert.

HardKåre
05-30-2007, 20:44
Godt å høre at du kom på bedre tanker... :)
Lykke til i sommer, er så mye artigere å skru når du skrur fordi du VIL, og ikke fordi du MÅ...

Hvilket hjerte er det du skal ha inn? 2,5?

Chri-ha
05-30-2007, 21:57
ja lykke til. jeg holder på med caben enda. evighets prosjekt.
men pusser jo opp hus i tillegg så det er her det går mest tid.

har du bilde av roofracket? skal skaffe meg ett jeg og. men har ikke funnet noen fine enda. vet du om no bra sted å få kjøpt??

martin
05-31-2007, 09:03
Skal putte i en "ny" 2.6b hadde bare gått litt over 100 tusen i følge forige eier...Ja det blir artigere når man her fått lysta igjen.
Ang den roofracken så kjøpte jeg den på biltema 200kr,skal modifisere den litt med noen lys og kanskje lage en litt høyere topp ramme men jeg synest at for den prisen var det et fint utgangspunkt.Skal få tatt noen bilder og legge ut.

martin
05-31-2007, 20:48
Slik ser roofracken ut foreløbig.Har tenkt og lage en topp ramme over lyktene.Måla er 110x100(bredde,lengde)

HardKåre
05-31-2007, 22:23
200,- ja det var jo en fin pris... Kjøp deg en til, så får du montert bare ramma til nr.2 en 5-10cm over den som er festet på taket... Gjerne i høyde over lyktene. Kompletteres med ei svart plate i bunnen... Da skal du se du har deg en fet rack for en billig penge...

Maylinn
06-01-2007, 00:10
[QUOTE=martin;21305]Skal putte i en "ny" 2.6b hadde bare gått litt over 100 tusen i følge forige eier...
Er det fortsatt marked for disse motorene??trodde det var død ut å montere disse,virker som alle bygger om til diesel..
har nemlig to bensinmotorer liggenes,den ene har bare gått 120"..
veldig bra motorer,men som mange andre bygde jeg om til diesel..

martin
06-01-2007, 13:45
nei jeg forstår jo litt hvorfor folk bygger om, men den bensin motoren er jo en veldig solid motor er jo ingen rakett men den fungerer bra til både onroad og offroad kjøring.Og så veldig mye drivstoff sparer man ikke med diesel så etter min mening er det ikke verdt bryet og bygge om til diesel.Men det er jo min mening da:)

martin
06-01-2007, 13:47
200,- ja det var jo en fin pris... Kjøp deg en til, så får du montert bare ramma til nr.2 en 5-10cm over den som er festet på taket... Gjerne i høyde over lyktene. Kompletteres med ei svart plate i bunnen... Da skal du se du har deg en fet rack for en billig penge...
Den var ikke dum....hadde ikke tenkt på det nei.Tror nok at det blir løsningen ja.Takk Takk

Chri-ha
06-01-2007, 15:30
det var fint rack ja. bestillte et selv i dag. ligna på ditt. kom på 600 det da. pluss at jeg må modde det litt. 100x102 var str på det.


hva angår bensin diesel så synes jeg at diesel er best på veg, men bensin er mye bedre i skogen. tar jo en evighet å få med seg turboen på dieselmotoren. og det er kjedelig når man helst skulle hatt full guffe med en gang

martin
06-01-2007, 19:53
Kommer nok til og modde litt jeg og så da blir det vel dyrere.Tenker nok jeg gjør som Hardkåre skriver

SilverFox
06-02-2007, 04:02
hvor har du kjøpt det racken? biltema? så jo bedre ut på reallife bilder:)
å hvilke lys er det du har der? ? stili bil

martin
06-02-2007, 09:41
hvor har du kjøpt det racken? biltema? så jo bedre ut på reallife bilder:)
å hvilke lys er det du har der? ? stili bil

takk takk:) Det er på biltema racken kommer fra ja.De lysa er noen billige fra torshov bilrekvesita, kostet 199 for 2

SilverFox
06-02-2007, 14:21
Ble bra ja. Torshov har de nettbutikk.. hvordan er lyset i de?

martin
06-02-2007, 16:12
Tror ikke at torshov har nettbutikk nei.Har ikke kobla dem opp enda i og med jeg skal lakkere bilen snart så venter jeg med det.Han i butikken sa det lyste veldig bra i dem han hade slike selv,men det sier dem vel alle.

martin
06-02-2007, 16:25
Har fått meg ett slikt instrument i midten(det med voltmeter og oljetrykk og krengning).Den oljetrykksmåleren må den ha en spesiell giver? eller er det bare og koble til bryteren til olja?

HardKåre
06-04-2007, 00:07
Du må ha en spesiell giver ja... Den som normalt sitter på 2,6 gir normalt bare strøm til oljelampa v/ lavt trykk, ingenting med normalt. Du må ha en giver som gir varierende mengde strøm etter hvor mye oljetrykk du har. Sitter på alle biler med dette instrumentet, vanlig på dieslene...

martin
06-04-2007, 19:28
ok men da har jeg en kjangs på at det er på den nye motoren for det var fra samme bil som instrumenta. Er det noen fysisk forskjell på dem?

HardKåre
06-05-2007, 20:36
JA, de er forskjellige... Mener å huske at den til oljetrykkslampe er sølvfarget og mindre, og mer "konisk" i formen enn den til oljetrykksmåleren. Denne er mer "skålformet" og kopperaktig i fargen. Mer som ei salatskål med lokk... :confused:

Chri-ha
06-08-2007, 16:43
hmm min ble kanskje litt lik din. håper det ikke gjør noe. du får ta det som et kopliment:)

martin
06-11-2007, 21:01
Tar det som et komplemang jeg ja.:):):).Det såg jo skikkeligt fint ut det der,var fint med den ramma over lyktene.

SilverFox
06-13-2007, 00:51
chri-ha: hva er det thulestativet laget i? alu eller annet? kan du ta litt flere bilder av det? pris?

Chri-ha
06-13-2007, 17:55
stativet er laget i stål som er dekt med plastikk.

artikkel 582 i thule katalogen tror jeg. kjøpt på bilekstra for 600 tror jeg det var.

men da får du bare den nederste ramma med røra over. den øvre og hjørnejerna har jeg laget sjøl.

hvis du går for dette stativet så ville jeg ha bytta ut de tverrgående røra med noen lengre. dette for å fylle helt ut i kantene. lett sak å ordne hvis man gjør det med en gang.

man kan også kjøpe 2 stk og sette de sammen i lengde med en thule adapter.

kan ta noen flere bilder, men ingen close ups for det er 2 gang jeg sveiser, så det er ikke så fryktelig pentThefinger

SilverFox
06-14-2007, 22:47
var og kjøpte 3stk roofrack på biltema igår. pluss noen lys. disse tre skal bli til ett. skal forlenge racken med halvparten av ett helt(54cm). bygge opp høyda på den. få knekt til aluplate i bunn og opp langs sidene for å stive av dette, montere kroker i bunn. lys på sidene og bakover. og feste for lang cb antenne på høyreside bak, med mulighet for å legge ned antenna.

http://i155.photobucket.com/albums/s285/kjelldip/DSC00197.jpg

http://i155.photobucket.com/albums/s285/kjelldip/DSC00196.jpg

martin
06-14-2007, 23:49
Det var omtrent slik jeg og tenkte det men bare med 2stk..Det her blir bra!!.Forsett og poste her,må få se hvordan resultatene blir:).Det går litt tregt for min del enda driver og skal få satt ut båten også så da må jeg få gjort den ferdig først.

SilverFox
06-20-2007, 21:28
joda her går det unna gunnar.:p kommer bare mer å mer ting i posten om dagen til megThefinger. fikk forlenga racken idag, med en halv lengde, men vet ikke helt. var innom tak og metall eller hva det når var det het, og skulle høre om de nådde å kutte til aluplata i bunn. men måtte komme tilbake imorgen, pga at klokka var 15:56 å de skulle stengenewburn men men.. skal innom imårra å høre om de klarer å ordne det på dagen:) hadde vært konge:) en annen ting. lysa ble litt for små for min smak, og har vel egentlig ikke trua på disse kara, så de blir flyttet på sidene slik at man har lys der også i bekkmørtna, så får det heller blir 4 stk 4kanta luminatorer der:rolleyes:

Anyway.. noe sånn som det her blir det.. del 1 av del 3 er ferdig.

http://i155.photobucket.com/albums/s285/kjelldip/DSC00206.jpg

martin
06-21-2007, 16:44
Ser jo bra ut det der.:)Men som du sier lysa vart litt små i forhold til resten av bilen.ta noen close ups bilder av racket så vi får se når du får i plata

SilverFox
06-21-2007, 20:54
ehe ehe 37" dekk ligger hjemme i Alta nå å venter:) konge!Thefinger

martin
06-21-2007, 22:19
fy f...ThefingerThefinger Enkelte som har detThefinger. Kjører rundt på pizza kuttere jeg:mad:31" dekk:mad:

HardKåre
06-21-2007, 22:43
fy f...ThefingerThefinger Enkelte som har detThefinger. Kjører rundt på pizza kuttere jeg:mad:31" dekk:mad:
Thefinger JEG kjører på 215/82-15 på vinterføre... DA snakker vi pizzakuttere da... :mad: Som ikke rekker halvveis opp i hjulbuene engang. newburn

SilverFox
06-22-2007, 00:58
hehe.. been there, done that.. derfor jeg øker i dimensjon:) har forresten 235/75-16 hakkadekk (1 vintersesong) 4 stk på felg til salgs. 245/85-16 4stk på felg (sommer) også til salgs:) vis noen skulle trenge:p går billig unna:D må ta en liten ryddesjau jobben hjemme i alta:)

martin
06-23-2007, 10:21
Ja sånn er det når man er tosk i huet.. Skulle jo ikke høre på alle som sa at jeg skulle kjøpe 33 med en gang,for jeg tenkte som så at 31" er jo stortnewburn skulle hatt en kule i panna! Så til alle som skal ha nye dekk og lurer på om de skal ha 31 eller 33: KJØP 33 MED EN GANG ellers sitter dere i samme båt som jeg.

Chri-ha
06-23-2007, 17:39
og så sitter du med 33 og har lyst på 35. og så kjøper du det i 12,5 bredde og har lyst på breiere. og så kjøper du det og har lyst på 36. og så kapper du til det, og ser at du hadde hatt plass til 37.

ond sirkel det der. så poenget må være å kjøpe 37 med en gangThefinger

martin
06-23-2007, 17:54
og så sitter du med 33 og har lyst på 35. og så kjøper du det i 12,5 bredde og har lyst på breiere. og så kjøper du det og har lyst på 36. og så kapper du til det, og ser at du hadde hatt plass til 37.

ond sirkel det der. så poenget må være å kjøpe 37 med en gangThefinger

HA HA HA Ja det er sant det!!!!crossboned

SilverFox
06-25-2007, 00:32
hørtes igrunn veldig fornuftig ut:)

SilverFox
06-26-2007, 00:27
tok ett bilde av aluplatten i bunn av racken.. har ikke fått montert festeanordningene i bunn enda, men blir vel gjort ila uka:)

Aluplata skal senkes ned jamt med sideprofilen , da det ligger en støtte der midlertidig. skal sveise hjørnene når æ kommer til alta, å siste finnpuss. så blir det vel kanskje bra


http://i155.photobucket.com/albums/s285/kjelldip/DSC00211.jpg

http://i155.photobucket.com/albums/s285/kjelldip/DSC00212.jpg

SilverFox
06-27-2007, 21:11
og her er aluplata senket ned 3cm, og montert fast i takstativ med gjennomgangsbolter. I tillegg er det montert festekroker i bunn av roofracket.
http://i155.photobucket.com/albums/s285/kjelldip/DSC00213.jpg

Så folkens... hva er dommen deres?:)

martin
06-27-2007, 21:48
Det der ser jo hel konge ut det:) Hmm likte dem feste krokene du hadde der.:) Grais med en gjennomført tøff rack.Øka mulighetene til prisen for grommeste paj der:)

martin
06-27-2007, 21:52
Har nå foresten fått breddera mine idag.Mangler bare dekk som står til nåcrossboned. skal ut i ferie om et par uker så da får jeg bruke noen dager på oppussinga mi

Jeepir
06-27-2007, 22:09
Yess, fin roof rack, absolutt..!

SilverFox
06-27-2007, 22:17
HM de festekrokene kan du jo gjette en gang hvor jeg fikk ideen fra:) hvordan går d me pajaen din'a ? er den enda sykemeldt eller?

SilverFox
06-27-2007, 22:27
ser bra ut det dær martin:) du får trå til i ferien:) dekk er det jo flust av å få tak i:) hvilken dim tenker du?

Jeepir
06-27-2007, 22:34
Både jeg og vogna er fortsatt sykemeldt gitt..

SilverFox
06-27-2007, 22:47
huff.. så nå står den i garasjen å samler støv, å du likeså i sofaen? hva er det som feiler vogna igrunn?

Jeepir
06-27-2007, 23:04
Hva problemet er..? Eier og kjøredoning er møkka lei tror jeg gitt.. Thefinger

SilverFox
06-27-2007, 23:06
iddiotThefinger så du er ikke å farter å tar bilder da ?

SilverFox
06-27-2007, 23:46
Å da venter jeg bare 1 stk ny Alan S9 antenne + antenne switch fra EMES som skal monteres. da er jeg foreløpig ferdig

Jeepir
06-28-2007, 00:09
Nope, ikke mye fotografering om dagen, finner liksom ikke helt gløden om dagen gitt, desværre, sånn går no dagen..

Chri-ha
06-28-2007, 00:16
skulle du ha 37 dekk silverfox?

hva skal du da eventuellt gjøre med 35" dine?:rolleyes:

SilverFox
06-28-2007, 01:21
:) så ikke dette før nå :)men du har jo fått svar da:)

martin
06-28-2007, 16:07
ser bra ut det dær martin:) du får trå til i ferien:) dekk er det jo flust av å få tak i:) hvilken dim tenker du?

nei vet ikke om jeg skal gå for 35 eller 33 regner med jeg må heve mye for og få plass til 35...men det hadde vert kultcrossboned

SilverFox
06-28-2007, 20:37
35 er jo kult da:) 37 enda kulere:) å 38 aller kulest

Chri-ha
06-29-2007, 00:18
nei vet ikke om jeg skal gå for 35 eller 33 regner med jeg må heve mye for og få plass til 35...men det hadde vert kultcrossboned
Du MÅ ikke heve så mye.
med 3" bodylift burde 35 gå greit. må muligens kappe litt her og der. Men det går.

Går også med 2" bodylift, men da kan det bli trangt hvis du kjører offroad.

Evt sjakkelheve, skru opp på torsjon, og kappe. det er jo lettest hvis du noen gang blir stoppa. tar 45 min å bytte sjakler, tar en dag å bytte klosser.

Chri-ha
06-29-2007, 00:22
nei vet ikke om jeg skal gå for 35 eller 33 regner med jeg må heve mye for og få plass til 35...men det hadde vert kultcrossboned

Du MÅ ikke heve så mye.

med 3" bodylift burde 35 gå greit. må muligens kappe litt her og der. Men det går.

Går også med 2" bodylift, men da kan det bli trangt hvis du kjører offroad.

Evt sjakkelheve, skru opp på torsjon, og kappe. det er jo lettest hvis du noen gang blir stoppa. tar 45 min å bytte sjakler, tar en dag å bytte klosser.

jeg er iallefall større fan av å kappe enn å heve.

martin
06-29-2007, 14:33
Ja men så er det det problemet at min 2.6 type lat skal dra rundt dekka også! Så jeg tror nok jeg går for 33 MEN ingenting er bestemt endacrossboned.
Jeg skulle skifte demper igår og da måtte selfølgelig den nederste bolten knekkenewburn så da må jeg vel borre opp og få tak i en bolt i samme størrelse for og sette i:mad:

Chri-ha
06-29-2007, 17:28
ikke klag på 2,6 dunono

min cab er mye sprekere enn 2,5 tdi som sitter i pajen. og den har 35. og det går greit. ikke fort, men greit.

så 35 på 2,6 liter bensin går fintThefinger

martin
06-29-2007, 17:44
He he klager ikke bare ser for meg første lav ved første tendens til motbakke.Thefinger Fort går det ikke lell så det tar vi ikke tungt.crossboned

SilverFox
06-29-2007, 23:22
mye hester er det i den 2.6litern da?

martin
06-29-2007, 23:28
Har hørt 103 og 110 ikke store forskjellen men helle3r ikke mye og skryte av,dessuten så tror jeg at for offroad egenskapene så holder det med 33 på en så liten bil.Bilen er jo ikke bare til show off den skal jo brukes ogsåcrossboned

SilverFox
06-29-2007, 23:31
har da heller aldri sagt at den kun er til show of:) men 35 det frister ikke sant?Thefinger

martin
06-29-2007, 23:36
ThefingerFrister jaaa!!!Thefinger: Ikke bare frister det men jeg tror nok at det blir 35,jeg kommer garantert til og angre meg vist jeg går for 33.

SilverFox
06-29-2007, 23:56
hehe... jojo. men du blir ikke mobbet med 33 heller:)

martin
06-30-2007, 11:05
nei vi får se etter vert,det er en del som skal gjøres før jeg kommer så langt.

martin
07-31-2007, 16:55
Ja Ja da var sommeren (eller var det høsten) snart slutt og jeg har sefølgeli ikke fått gjort en dritt med pajancrossboned Har igjen 1 uke så det er vel forsatt håp om og få gjort littgrnpirate

martin
08-02-2007, 21:40
HALLELUJA. I dag skjedde det store mirakel at jeg faktisk fikk begynt og pusse ned bilen:) kanskje det er håp for at jeg faktisk skal få gjort noe denne sommerferiencrossboned

martin
08-02-2007, 22:04
Har nå bestemt meg for og gå for 33tommere.Og da må man jo heve litt,spørsmålet blir jo da hva slags heving burde man gå for? er kanskje bare ett bodylift det greieste,for det er jo begrensa hvor høyt du får den med sjakler og på torsjon, dessuten blir det vel veldig stift når man hever på torsjon vil jo helst beholde nyrene en stund til...noen syns punkter her?

martin
08-08-2007, 14:14
Er det noen som vet om det går med 12.5 dekk på 7.5 felg?
Skal til og bestille noen procomp x-terrain dekk og det hadde vert kjekt og vite om jeg må bestille felg også.Ser at det blir skrevet at det går på 8 tom.

knixen
08-08-2007, 14:19
Det går fint!

martin
08-08-2007, 15:32
Det var et svar som klinget i mine ører.da blir det bestilling imorgen:D:D