PDA

View Full Version : Swr



Noclass
06-02-2014, 17:27
Har swr langt opp på rødskalaen på min walkie, men hvis jeg legger finga sånn går swr ned til 1 og lampa slukker. Kan noen fortelle meg hvorfor?

95488

Sent fra min GT-I9506 via Tapatalk

Noclass
06-03-2014, 16:51
Ingen som veit?

Noen som i det minste veit hvor jeg får kjøpt koaks og plugger over disk i Oslo eller omegn?

Double Toy
06-03-2014, 17:27
Det er ikke fordi antenna da får jording, noe som den må ha...om jeg husker rett (?)

Noclass
06-03-2014, 17:42
Tja si det du men tror ikke den kan få mer jording enn den han har fått

Har satt 100 kvadrats start kabel rett i festet for å jorde, men den oppfører seg akkurat på samme måten

lcvidar
06-04-2014, 05:23
Er kanskje heller manglende jordplan , dvs at antenna virker best midt på et ståltak. Hvis den skal stå for seg selv får du marineantenner med innebygd "jordplan"

Noclass
06-04-2014, 07:09
Sitter på speilbøyla på en US truck og midt på er ikke et alternativ. Mange har akkurat samme antenne men ikke samme problem

Sent fra min GT-I9506 via Tapatalk

Brynjar
06-04-2014, 07:50
Tja si det du men tror ikke den kan få mer jording enn den han har fått

Har satt 100 kvadrats start kabel rett i festet for å jorde, men den oppfører seg akkurat på samme måten

Ser ut som det festet er i alu (?) Satte du startkabelen i festebraketten eller rett i antenna?

Noclass
06-04-2014, 07:53
Begge deler og det spiller ingen rolle hvor jeg satte klemma. Ja det er vel alu

Sent fra min GT-I9506 via Tapatalk

Noclass
06-17-2014, 08:52
Ingen som veit noe om dette?

Sent fra min GT-I9506 via Tapatalk

lulle
06-17-2014, 12:21
Har du prøvd å måle motstand på kabel til antenna?Når du legger fingeren mellom det som ser ut til og vere pisken og jord foranderer du motstand og det skal vel vere en bestemt motstand for at radioen (senderen) skal funke optimalt.Blir ofte irr og dritt i gjenger og koblinger.

Double Toy
06-17-2014, 20:20
Har radioen vært testet uten antenne koblet på? Da kan den være toast, gjorde det med min første, og måtte bare kjøpe ny:-(

Noclass
06-18-2014, 07:47
Alt av utstyr er nytt og kabelen med plugger er 50 ohm spesielt til walkie

Sent fra min GT-I9506 via Tapatalk

Bergum
06-20-2014, 19:47
Er det ei cb antenne? Om du kobler av cabelen i begge ender, er det da overslag i den? Har du jordet radioen, mangler topp pisken på antenna? Kort inn coaxen 10cm og se om det endrer noe.

B4x4.no

Noclass
06-21-2014, 11:51
Ja det er cb antenne. Nei det er ikke overslag i den. Radion er kun koblet opp med strømkabelen den kom med. Toppen er hel. Å korte inn kabelen går ikke da den er akkurat lang nok. Hadde en walkie dude til å sjekke og kabel og antenne var helt i orden. Han trodde det var dårlig jording i døra

Sent fra min GT-I9506 via Tapatalk

Bergum
06-21-2014, 12:13
Koble av coax i radioen, mål motstand mellom jord og skjerm på kabelen.

B4x4.no

Noclass
06-22-2014, 12:40
95785

Sent fra min GT-I9506 via Tapatalk

Noclass
05-05-2015, 17:41
Problem solved :beer:

lcvidar
05-06-2015, 06:00
Hva var problemet? :)

Noclass
05-12-2015, 06:51
Selvgjordt er velgjordt. Nei det var noen dårlige loddinger